davor

Rođen je u Rijeci 1985. godine. 2000. godine se seli u Zagreb gdje počinje plesati breakdance i hip hop. Kroz niz godina plesa usvaja razne plesne tehnike poput electric boogya, lockin’a, suvremenog plesa, baleta i jazza, te se tako usavršava kao plesač, pedagog i koreograf.

 

Nakon završetka klasične gimnazije u Zagrebu posvećuje se i kazalištu te glumi i pleše u predstavama „PEPELJUGA“ (2006.) i „JEŽEVA KUĆICA“ (2009.) u režiji Roberta Waltla, „ALADIN I ČAROBNA SVJETILJKA“ (2010.)u režiji Senke Bulić, u mjuziklima „ZA DOBRA STARA VREMENA“ (2010) u režiji Maria Kovača,„AIDA“, „FOOTLOOSE“i„CRNA KUĆA“ u režiji Igora Barberića, „MADAM BUTTERFLY“(2009.) u režiji Senke Bulić i Vladimira Smuda, „KIKLOP“ (2010.) u režiji Ivice Buljana, te u predstavama „PUTNICA“, „WO-MAN“,„BEETLEJUICE“,„PETAR PAN“,„MLIJEČNI PUT“ , „AKADEMIJA, TO JE NAŠA PRIČA“ i „JEDNOG SRCA BEAT“.

 

Nastupao je kao plesač na koncertima grupe COLONIA, NINE BADRIĆ, LANE JURČEVIĆ, DIVAS, LANE KLINGOR, TONIA CETINSKOG, FRANKE BATELIĆ i mnogih drugih. Plesao je u spotovima „Plamen Ljubavi“ i „Najbolje od svega“ grupe Colonia, „Navikni se na život“ Generala Woo-a i Nereda, „Prebrzi i prežestoki“ Ante Casha,… Pleše i u televizijskim emisijama, te na dogadjanjima koji su medijski popraćeni od kojih su značajniji: STUDIO 10, FARMA, DRŽAVA-SELO-GRAD, NOVOGODIŠNJI PROGRAMI, FASHION WEEK, DORA, MISS UNIVERSE, te mnogi drugi.

 

Također, sudjeluje i na mnogim plesnim natjecanjima kao plesač, koreograf i sudac. 2008.godine na festivalu TREPS s koreografijom „TAKE IT 2 THE FLOOR“ u kojoj nastupa kao plesač osvaja 1.mjesto i nagradu za najbolji urbani izričaj. S tom koreografijom na ESDU natjecanju osvaja 1.mjesto na državnom i 2.mjesto na svjetskom natjecanju. 2009.godine na ESDU natjecanju s koreografijom „PLASTIC SOUL” (koreograf i plesač) osvaja 1.mjesto na državnom (dobiva posebnu diamond nagradu za koreografiju) i 3.mjesto na svjetskom natjecanju. S koreografijom „MUSIC SCHOOL OF HIP HOP“ osvaja 1.mjesto na svjetskom (također dobiva diamond nagradu za izvedbu) i 3.mjesto na svjetskom. S koreografijom „THIS IS HOW WE DISSAPEAR“ osvaja 2.mjesto na državnom natjecanju. Njegove koreografije „CONGA“ i „WE CREATE THE WORLD WE LIVE IN“ osvajaju 1.mjesto na državnom i 1.mjesto na svjetskom natjecanju, te su nominirane za najbolju koreografiju. Iste godine dobiva posebnu nagradu za NAJBOLJEG MUŠKOG TALENTA kao koreograf, plesač i nagradu za izniman pedagoški rad s djecom i odraslima. 2010.godine s koreografijom „HOW MUCH FURTHER PAPA SMURF“ osvaja 1.mjesto na državnom, 1.mjesto na svjetskom, posebnu diamond nagradu za izvedbu, te nagradu za najbolju koreografiju. Njegove koreografije „GENTLEMAN“ i „LUNATIC’S WORLD“ osvajaju 1.mjesto na državnom, 1.mjesto na svjetskom natjecanju, te nominaciju za najbolju koreografiju. Takodjer sa svojim koreografijama 5 puta osvaja TREPS natjecanje (2008., 2010., 2011., 2012. i 2014. godine) u kategoriji za najbolji urbani izričaj.

 

2009. godine koreografira otvorenje svjetskog plesnog ESDU natjecanja u Poreču . Radio je kao plesač na projektu TOP STARS CROATIA. Također, plesao je na otvaranju i zatvaranju Olimpijskih igara 2010. u Saudijskoj Arabiji, u Omanu.

 

2014. godine zajedno s Ivanom Rončević osniva plesni studio TransForm s kojim iste godine pobjedjuje na TREPSu i ESDU državnom natjecanju s koreografijom „Alphabeat“ koja se ujedno plasirala medju 20 najatraktivnijih koreografija svjetskog natjecanja.