GLEDAMO SE U FINALU SUPERTALENTA – Atmosfera je bila sjajna!

PLESNI STUDIO TRANSFORM - IDEMO U FINALE

“Tijekom priprema, atmosfera u dvorani je bila odlična. Nakon 100 sati proba nitko se nije žurio doma. ”, govore Davor Ćiković i Ivana Rončević,  plesni voditelji u studiju. ” Imali smo malo vremena za  pripremiti ovaj projekt  ali u kratkom periodu smo sve uobličili i dali svoj maksimum da oživimo priču.”, dodaje Davor.

prolaz u finale - komentari

U nedjelju je Plesni studio TransForm nastupio u drugoj polufinalnoj večeri Supertalenta 2019. sa koreografijom Cyborg’s dream. Priča je to o  postapokaliptičnom svijetu budućnosti u kojem je tehnologija zavladala nakon što je ljudski rod pretjerao s njezinim korištenjem. Opisuje se kao svijet lišen osjećaja i ljudskog dodira a u sredini priče je sjećanje kiborga na staru ljubav.

Koreografiju potpisuje jedan od plesnih voditelja u studiju, Davor Ćiković, specijalnu šminku Maša Mihaljčić  a video Tina Kadoić. U ulozi mlade kiborgice smo vidjeli Sophiu Santos.

make up - transform crew

 

“Osjećamo se sigurno i spremno. Predobro nam je na ovoj pozornici, uvijek je sjajno kad nastupaš s ljudima koje voliš i radiš ono što voliš i daš sve od sebe. I onda dobiješ to natrag od publike.”, komentirali su mladi plesači tik prije nastupa. “Davor je sjajan trener, zna što treba raditi i uz njega smo sigurni. Često nas baca u vatru ali to nam daje toliko puno izvođačkog iskustva.”

TransForm Crew  su nastupali zadnji, deseti po redu a pošto su bili Majin zlatni gumb za direktan prolazak u polufinale (slično kako su bili Mislavov zlatni gumb u 2016.), žiri je imao velika očekivanja.

screengrab transform

”Mi ovom koreografijom želimo ispričati priču i želimo potaknuti ljude na razmišljanje u kojem omjeru nam tehnologija svakodnevno pomaže a koliko smo preokupirani njome.”, rekli su voditelji Ivana i Davor. ” Mi možda radimo show od te teme i govorimo o jednog strašnoj krajnosti  koja se u ovoj priči dogodila ali moramo se svi ipak pomalo zapitati.”, nadodaje Davor.

Prije izlaska na scenu su svi bili uzbuđeni. “Imamo puno iskustva u nogama ali ovi neki trenuci su ti koji nas jako zbliže i stvaraju nevjerojatne uspomene”, rekla je Ivana. “Da, dva puta smo dobili zlatni gumb i to znači da nije slučajnost. Jako je lijep osjećaj i uspomena. Puno toga smo se odricali da možemo danas opet stati na scenu i pokazati što možemo.”, dodaju mladi plesači.

transform polufinale - foto nova tv 3

Koreografija je započela uz ogroman pljesak i vrištanje iz publike, i to se nastavilo kroz cijelu izvedbu. Toliko da je voditelj Franjo Riđan na kraju izvedbe TransForm plesače prvo pitao da li su uopće čuli pjesmu na koju su plesali od ove buke iz publike.

Maja Šuput Tatarinov je prva uzviknula: “Pobjeda!” nakon čega se prolomio gromoglasni pljesak u publici. “ Ja sam toliko ponosna, ja sam toliko sretna”, nastavila je Maja, “ ja sam toliko sad bila nervozna i sad sam tak gladna od nervoze. Ali, ljudi, toliko je bilo suludo dobro. Presavršeno!”

Davor Bilman je bio kratak: “Imam tri riječi za vaš nastup: moćno, mračno i emotivno. Od emocija, do elemenata koje ste sad pokazali akrobacija, do moći tijela.”

Janko Popović – Volarić  je isprva šutio jer nije imao što reći, samo je gledao u čudu. “Svi smo čekali vaš nastup i bojali smo se… ma nismo se bojali. Znali smo da ćete biti odlični ali uspjeli ste sve što ste trebali. Vi ste toliko neka moćna mlada ekipa koja uspije da u svakoj koreografiji imate to da vidimo individualne kvalitete i grupne – užasno jaka energija i nešto zastrašujuće u smislu koordiniranosti, snage, brzine. Nešto fantastično.”
transform polufinale - foto nova tv 1

“Ja sam gledala jednu uznemirujuću plesnu priču, jednu moćnu gomilicu ljudi koja ne pleše već koja živi plesnu umjetnost.”, poručila je Martina  Tomčić – Moskaljov i nastavila: “ Vrlo često pomislimo da kostimi, rasvjeta, glazba i slično je šminka na van koja će publiku zavarati. Ali vama zapravo ništa do toga ne treba jer svatko od vas je toliko bezobrazno dominantan na ovoj sceni, vi ste toliko sigurni. Vi ste zapravo bezobrazno talentirani.”

TransForm Crew  ekipa se  zahvalila publici na ogromnoj podršci, kao i žiriju na sjajnim komentarima  a nakon proglašenja u mogli odahnuti  jer se rad i trud pokazao sjajnim receptom – TransForm Crew je prošao u finale.

screengrab transform (2)

Priču o nastupu koji je TransForm  Crew lansirao u finale Supertalenta možete vidjeti na Dnevniku Nove TV i 24sata  a cijeli nastup možete vidjeti ovdje.

 

 

Do sljedećeg čitanja,
Gledamo se u finalu,

TransForm Crew

Foto i video: Nova TV/ Supertalent / Instagram

5 2916